Terug naar Nieuws

Alarmsysteem Leefsamen 3 maanden gratis voor ouderen

Gepubliceerd op:

De gemeente Westerkwartier biedt inwoners die ouder zijn dan 70 jaar aan om drie maanden gratis gebruik te maken van Leefsamen. Dit is een dienst met een alarmsysteem van bewegingssensoren, deurcontacten, rookmelders en een paniekknop. Familie, buren of vrienden kunnen ouderen helpen wanneer er een onveilige situatie is in hun woning. Bijvoorbeeld een inbraak, brand, val of andere noodsituatie.

Gebeurt er iets? Bijvoorbeeld inbraak, dwaling, een val, paniek of brand, dan alarmeren de slimme sensoren het netwerk van buren en familie, zodat ze snel kunnen komen helpen. Wonen er geen naasten in de buurt, dan kan een professionele hulpverlener naar de woning komen. Ook krijgen bewoners een adviesrapport met tips voor aanpassingen in de woning. Leefsamen wordt al in een groot aantal gemeenten gebruikt. De sensoren worden niet ervaren als inbreuk op de privacy. 

Meer informatie is te vinden via de website en telefonisch bij Akkedeer, de organisatie van Leefsamen, via: 040 - 780 06 41.

 

10-10-2024

Ont-moetingsbijeenkomst voor ouders van een kind met een verstandelijke of meervoudige beperking

Maandag 18 november, Dorpshuis t Stuurhuus in Doezum. Van 19.30 - 21.30 uur, inlop vanaf 19.15 uur Aanmelden? Info@wilmaklaassen.nl Meer informatie vindt u op de website van Zavie. 
Lees meer